Lävepakuküsitluste kohaselt on Nikolić saamas 49 protsenti häältest ja president Boris Tadić 47 protsenti, vahendab BNS.

Serbias toimus pühapäeval presidendivalimiste lõppvoor, küsitlused olid ennustanud võitu senisele riigipeale Tadićile, kes nüüdseks on oma kaotust tunnistanud.

"Serbia ei pööra Euroopa teelt kõrvale. Need valimised ei olnud selle üle, kes viib Serbia Euroopa Liitu, vaid kes lahendab majandusprobleemid, mille Tadići demokraadid on põhjustanud," rääkis Nikolić oma toetajatele.

"Ma kavatsen olla kõigi Serbia kodanike president... ja kavatsen teha koostööd kõigiga Serbias. See on Serbia jaoks pöördepunkt," lisas ta.

Tadić, kelle juhtimisel on kunagi poliitiliselt ja majanduslikult isoleeritud Serbia jõudnud Euroopa Liidu lävepakule, on lubanud, et tema viimane ametiaeg oleks pühendatud Serbia lõimumisele EL-iga ning majandusarengule.

Omaaegne Serbia diktaatori Slobodan Miloševići liitlane Nikolić on muutunud viimasel ajal üsna euromeelseks, kuid on rõhutanud, et tema presidendiks saades ei ühine Serbia EL-iga iga hinna eest.