Neli järjestikust kuud kestnud langusele vaatamata on Keskerakonna toetus muust rahvusest valijate seas teiste erakondadega võrreldes väga kõrge. Kui veebruaris toetas Keskerakonda mitte-eestlastest küsitletute seast 83 protsenti, siis märtsis oli toetus 80 protsenti, aprillis 76 protsenti ja mais 71 protsenti.

Teiste erakondade toetus muu rahvuse seas jääb oluliselt madalamale, kuigi Sotsiaaldemokraatlik Erakonna (SDE) toetus selles valijagrupis on läbi teinud järsu tõusu. Kui veebruaris toetas muust rahvusest inimeste seas SDE-d seitse protsenti küsitletuist, siis märtsis juba 12 protsenti, aprillis 14 protsenti ning mais 17 protsenti.

Reformierakonna toetus selles valijagrupis tõusis kuuele protsendile, aprillis oli toetus viis ja märtsis kolm protsenti.

Teiste erakondade toetus jääb muust rahvusest küsitletute seas alla kolme protsendi.

Uuringu küsitlusperioodil 18. aprillist 16. maini küsitleti kokku 832 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.