Kohus andis riigiprokuratuuri taotlusel loa Maksim Viksi vahistamiseks esialgu kuni kuueks kuuks, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin Delfile.

Eile õhtul pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavana kinni keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo ametniku Maksim Viksi.

Maksim Viksi kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvi 294 lõige 1 alusel, mis käsitleb altkäemaksu võtmist ametiisiku poolt. Kohtus süüdimõistmisel võib taolise kuriteo eest karistuseks olla kuni viieaastane vangistus, teatas riigiprokuratuur.

Riigiprokuratuuri esindaja Carol Merzin ütles Delfile, et praegu lisainfot anda ei saa. Seega ei täpsustata, millega seoses ja kellelt altkäemaksu võeti ning kui suurest summast on jutt. "Seda kõike selgitab uurimine, praegu on seda vara välja öelda," rõhutas Merzin. Ta lisas vaid, et praeguse seisuga ühelegi teisele isikule selle kriminaalmenetluse raames kahtlustust esitatud ei ole.

Maksim Viks on jälitusametnik, kes on väga pika staažiga, alustades tööd keskkriminaalpolitseis juba 90ndate lõpus, ütles Delfile politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei valdkonna pressiesindaja Kaarel Kuusk.

Õiguskaitsesüsteemis alustas Viks teenistust 1990. aastal, mil asus õppima Tallinna miilitsakooli. Keskkriminaalpolitseisse asus ta tööle 1997. aastal. Samal aastal pälvis organiseeritud kuritegevuse tõkestamise osakonna varavastaste kuritegude grupi komissarina töötanud Maksim Viks luksusautosid varastanud grupi tabamise eest noore politseiniku preemia.

"Kuigi õigustmõistvaid otsuseid teeb Eestis kohus, on asjaolu, et keskkriminaalpolitsei töötaja tegevus on andnud alust kuriteokahtlustuse esitamiseks, äärmiselt kahetsusväärne ja seab avalikkuse ees paratamatult kahtluse alla terve asutuse ja kõigi ausate kolleegide maine," ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal Raigo Haabu.

Kohtus süüdimõistmisel ähvardab Viksi kuni viieaastane vangistus.