Cheni vend, Chen Guanfu ütles, et teda hoiti kinni kolm päeva ja kaks ööd, kuulati üle ja peksti. Vennanaine Ren Zingju rääkis aga nende poja Chen Kegui peksmisest. Nende küla Dongshigu Shandongi provintsis on muust maailmast eraldatud, teatab BBC News.

Pime dissident ootab praegu Pekingi haiglas koos naise ja kahe lapsega välispasside väljaandmist, et sõita USA-sse.

Chen Guanfu rääkis, et pärast venna põgenemist tulid ametnikud tema majja. Erariides mehed tõmbasid talle koti pähe ja viisid autoga minema.

„Nad panid mu toolile istuma, panid mu jalad ketti ja käed selja taha raudu,“ ütles Chen Guanfu. „Mu käsi tõmmati jõuga ülespoole. Siis lõid nad mind näkku. Kõigepealt küsisid nad, kas ma tean, miks seda tehakse. Ma ütlesin, et ei tea. Siis nad peksid mind ja lõid näkku. Ainult ühele poole, mitte teisele. Ja nad tallusid mu jalgadel oma nahkkingadega.“

Guanfu ütles meestele, et see oli tema, kes aitas Guangchengil põgeneda, sest ei tahtnud teisi sisse rääkida, kuid sai siis aru, et piinajad teavad rohkem.

„Ma panin päris kaua vastu,“ ütles Guanfu. „Lõpuks ei suutnud ma enam seda välja kannatada.“

Ametnikud ütles Guanfule, et tema poeg Chen Kegui on löönud ja vigastanud võimuesindajaid. Keguile esitati süüdistus tahtlikus tapmises, kuigi advokaadi sõnul oli tegemist enesekaitsega.

Guanfu naise Ren Zongju sõnul ründasid ametnikud tema poega.

„Neil tekkis majas võitlus. Nii palju inimesi peksis teda. Tema nägu oli verine ja tema jalad. Tema püksid olid katki rebitud,“ rääkis Ren. „Ta ütles mulle: „Ema, ma pean kohe välja saama.“ Meil oli 1000 jüaani... Ma võtsin selle välja andsin pojale.“

Teisipäeval süüdistas Chen Guangcheng telefonikõnes USA kongressiga kohalikke võime reeglipärases vägivalla tarvitamises tema sugulaste vastu.