Kuigi esialgsel hinnangul oli tegemist õhupüssiga, pole selle käsitsemine alaealise poolt siiski lubatud, vahendas ERRi uudisteportaal saadet "Aktuaalne kaamera".

"Politsei poolt on teo toime pannud noormees välja selgitatud ja praegu toimub täiendava info kogumine ja kontrollimine ja vastavalt infole menetluse alustamine," ütles Ida-Saare konstaablijaoskonna piirkonnavanem, vanemkomissar Hillar Peegel.

"Täna hommikul sai noormehega ja tema emaga vesteldud teemal, et kuidas relva käidelda ja käsitleda ja kuidas üldse relvaseadus seda asja näeb. Plaanis on läbi viia loeng Tornimäe põhikooli õpilastele, ehk koolis, kus see noormees õpib, et täpsemalt neile tutvustada, kuidas relvaseaduse kohaselt sellist asja reguleeritakse," lisas Peegel.

Saarte Hääl kirjutas täna, kuidas Saaremaal asuva Tornimäe põhikooli noormees on oma Facebooki kontole riputanud üles pildi, kus ta aknast püssiga lasteaia suunas sihib, keksides, et hirmutab lapsi. Lasteaia töötajatele ei teinud see aga sugugi nalja.

"Hirmutasin lapsi" on kirjas pildi all, kus aknast välja sirutatud relvatoru on lasteaia poole suunatud. Paarkümmend noort on 15-aastase püssimehe pildi alla jätnud märke, et neile see pilt meeldib. Mitmed on võtnud vaevaks ka kommenteerida, kirjutab Saarte Hääl.