"Viidates oma kohustustele Venemaa uue valitsuse kabineti nimetamise lõpuleviimisel, väljendas president Putin kahetsust, et ei saa osaleda G8 tippkohtumisel," seisis Valge Maja avalduses, vahendab BNS.

Putin tegi ettepaneku, et teda võiks 18.-19. maini Camp Davidis peetaval tippkohtumisel esindada eelmine riigipea Dmitri Medvedev, kes asus teisipäeval peaministri ametisse.

Vene riigipea lisas, et kohtub Obamaga tööstusriikide ühenduse G20 tippkohtumisel, mis peetakse 18.-19. juunini Mehhikos.

Avaldusest selgus, et Obama väljendas arusaamist Putini otsuse kohta ja tervitas Medvedevi osalemist.

Suurriikide liidrid väljendasid ühtlasi heameelt suhete "lähtestamise" üle, milleni viis Obama ja Medvedevi koostöö viimase äsja lõppenud presidentuuri jooksul.

Obama ja Putin märkisid, et "sisulist arengut" on tehtud viimase kolme aasta jooksul näiteks tuumajulgeoleku valdkonnas ja tuumarelvade leviku tõkestamisel, aga ka Afganistani ning kaubandus- ja ettevõtlussuhete puhul.

Avaldus lisab mõnevõrra ebaselgust USA-Vene suhetesse Putini uue ametiaja alguses, ehkki ameerika ametnikud on seniste arengutega rahul. Mai alguses viibis Obama riikliku julgeoleku nõunik Tom Donilon kaks päeva Moskvas.

Putin on olnud USA suhtes ülikriitiline, süüdistades koguni Washingtoni Venemaa protestiliikumiste rahastamises pärast vaidlusaluseid parlamendivalimisi detsembris.