Lukaševitš rõhutab, et Ameerika võimude tegevuse tõttu jäävad ära võidupäeva tähistamise ajaks kavandatud Kobzoni esinemised USA-s, kus teda ootas hulgaliselt austajaid, sealhulgas seal elavad Suure Isamaasõja veteranid, vahendab Lenta.ru.

Venemaa välisministeerium ei võta tõsiselt viiteid sellele, et Kobzon kujutab endast ohtu USA rahvuslikule julgeolekule. Mingit muud mõistlikku põhjendust oma otsusele USA võimud ei andnud, ütles Lukaševitš.

Vene pool on Washingtoni korduvalt teavitanud vastuvõetamatust olukorrast, kus vene kultuuri- ja ühiskonnategelasele, kes on rahvusvaheliselt laialt tunnustatud, on paljude aastate jooksul arusaamatutel põhjustel suletud sissepääs USA-sse. „Kobzoni ja mitmete teiste meie kodanike viisaalane diskrimineerimine on vastuolus inimestevaheliste kontaktide arendamise liiniga, mille tähtsusest armastatakse nii palju rääkida USA-s, rõhutas Vene välisministeeriumi esindaja.

Kobzonile viisa andmisest keeldumine ei sobi kokku Vene-Ameerika suhete üldise positiivse arengusuunaga viimastel aastatel. „Arvestame sellega, et terve mõistus jääb Washingtonis peale,“ ütles Lukaševitš.