Allika sõnul avastasid keldri seinale Luminoli pritsinud uurijad orgaanilise aine, mis on tõenäoliselt veri, ning plekk eemaldati edasiseks uurimiseks. Seni on lahti kaevatud umbes 50 protsenti keldrist, teatab Fox News.

Plekk leiti laupäeval 75-aastase pensionil käsitöölise Othniel Milleri endisest töökohast. Miller nägi Patzi õhtul enne viimase kadumist Manhattani SoHo linnaosast 1979. aastal.

Allikas kinnitas ka teateid selle kohta, et asjaga mitte seotud pilastamissüüdistus pani politsei Millerit uuesti küsitlema. Nüüd nimetatakse teda Patzi juhtumi „peamiseks huvipakkuvaks isikuks“. Milleri endine naine rääkis eelmisel aastal õiguskaitseorganitele, et lahutas mehest 1986. aastal pärast seda, kui sai teada, et mees oli seksuaalselt rünnanud 10-aastast tüdrukut, kes on ta sugulane, mõni aasta pärast Etani kadumist.

Uurijad võtsid üles Milleri keldri betoonpõranda, sest laibakoer oli seal lõhna üles võtnud.

Seni on keldrist leitust väga vähe räägitud. Kogu potentsiaalne tõendusmaterjal saadetakse USA föderaalse juurdlusbüroo FBI peakorterisse Quanticosse analüüsimisele.

Etan Patz kadus 1979. aasta 25. mail teel kooli, kui läks esimest korda üksi bussi peale. Milleri töökoda jäi teele.

Jamaicalt pärit Miller kuulati pärast poisi kadumist üle, kuid tollal oli tal kindel alibi.

Võimud märkasid, et Miller oli Etani kadumise ajal valanud keldrile uue põranda. Politsei otsustas siiski põrandat mitte üles võtta.

Allikas tunnistas, et teated, nagu oleks Miller pomisenud: „Mis siis, kui laip viidi ära?“ kui politsei ta keldrisse viis, vastavad tõele.

Millerit pole seni kahtlusaluseks kuulutatud ning ise on ta advokaadi kaudu igasugust süüd eitanud.

Patzide perekond, kes on jäänud 33 aastaks samasse korterisse elama lootuses, et poeg naaseb ühel päeval koju, on keeldunud viimaseid arenguid kommenteerimast.

„Töökatele ja kannatlikele meediainimestele, vastus teie kõigile küsimustele sellel hetkel on, et me ei kommenteeri,“ on kirjas sedelil nende korteri juures, mis asub vaid kvartali kaugusel kümnetest FBI ja politsei autodest Milleri töökoja juures. „Palun lõpetage uksekella andmine ja helistamine intervjuude saamiseks.“

„Stan Patz, 3E.“