Ansip jagab enda sõnul arvamust, et palgalõhe on probleem. Tema sõnul ei saa ühegi riigi peaminister olla rahul sellega, kui riigis on palgalõhe 27 protsenti. „Probleemi ei tohi ilustada ja lihtsustada,“ sõnas ta ja lisas, et sookvootide kehtestamine ei ole probleemi lahendamine.

Valitsusjuhi sõnul tuleb alustada probleemi teadvustamisest ja siis statistilise materjali kogumisest. „Meil ei ole see praegu sellel tasemel, et seletada, millest taoline palgalõhe tuleneb,“ ütles ta ja viitas kahele uuringule, millest ühe järgi on 4,6 protsenti palgalõhest seletatav ja teise järgi 15 protsenti.

„Palgalõhe ei ole mingi Eesti ainulaadne omapära, meile küllalt lähedal on näiteks Tšehhi,“ ütles peaminister ja lisas, et ka Saksamaaga on palgalõhe võrreldavas suuruses. „Õppust võiksime võtta Lätilt, aga me ei tea, mida nendelt õppida. Ei tea, kas õnnestuks õppust võtta Itaaliast, kus on Euroopa Liidu kõige väiksem palgalõhe.“

Ansip tõdes, et nii Itaalias kui Maltal on palgalõhe praktiliselt olematu, kuid kummaski riigis pole ka sookvoote.

Naiskogu Kadri eestvedamisel toimub täna teist aastat järjest Tallinnas Tammsaare pargis palgalõhe vastane pikett, et tõmmata tähelepanu meeste ja naiste suurele palgalõhele.