EBSi rektori ametikohale võib kandideerida isik, kellel on doktorikraad või sellega võrdsustatud kvalifikatsioon, kes on või on olnud valitud professori ametikohale ning omab edukat juhtimise ja rahvusvahelist koostöö kogemust, teatas EBS.

Kui akadeemilised nõuded ülikooli rektorile tulenevad ülikooli seadusest, siis rektorikandidaadile esitatav juhtimise ja rahvusvahelise koostöö kogemuse nõue tuleneb EBSi asutaja Madis Habakuke sõnul ülikooli eripärast. “Väga tähtsaks pean rektorikandidaadi edukat juhtimiskogemust. Väikese ülikooli puhul on rektoril otsustamise delegeerimiseks vähem võimalusi, seega kandidaadil peavad olema korralikud kompetentsid üldjuhtimise, turunduse, finantside ja personali juhtimise alal,” kommenteeris Habakuk.

Madis Habakuke kinnitusel on EBSi järgmise viie aasta üheks peamiseks prioriteediks rahvusvahelise koostöö edendamine. “Soovime suurendada välistudengite arvu 50 protsendini ning pakkuda üliõpilastele vahetusõpingute võimalusi kõikidel kontinentidel ja heades ülikoolides. Samuti soovime jätkata tööd Soome turul ja Kagu-Aasias. Seega on oluline, et valitaval rektoril oleks rahvusvahelise koostöö kogemus ja isiklik võrgustik nii siin kui sealpool piiri,” kirjeldas Habakuk tulevase rektori peamisi väljakutseid.

EBSi rektori ametikohale kandideerida soovijail tuleb hiljemalt tänavu 18. mail konkursikomisjonile esitatada avaldus, elulookirjeldus, teaduslikku kvalifikatsiooni tõendavad dokumendid ning juhtimise ja rahvusvahelise koostöö edukust tõendavad selgitused. Uue rektori valib Estonian Business Schooli pidaja poolt moodustatud konkursikomisjon 7. juunil.

1988. aastal asutatud Estonian Business School on vanim äriharidust pakkuv hariduskontsern Baltikumis, mis tänaseks on kasvanud ka üheks Baltimaade suurimaks äri- ja juhtimisalast tasemeõpet pakkuvaks eraülikooliks, kus saab omandada riiklikult tunnustatud haridust gümnaasiumi, bakalaureuse, magistri ja doktoriõppes ning lisaks omandada ka täiendharidust. EBSi kõikide õppetasemete õppekavad läbisid 2011. aastal edukalt kõrghariduse riikliku üleminekuhindamise.

1500 tudengiga kooli eesmärgiks on anda akadeemilisi teadmisi aktiivsetele ja ettevõtlikele inimestele ning edendada nende oskusi teadmiste edukaks rakendamiseks. Enam kui 15% kõikidest EBSi tudengitest on välistudengid. 2011. aasta sügisel avas EBS filiaali ka Soomes, kus õpib hetkel ligi 100 bakalaureusetudengit. Vahetusüliõpilasi on EBSis igal aastal Soomest, Itaaliast, Prantsusmaalt, Hiinast, Austraaliast, Hispaaniast ja paljudest teistest riikidest. EBSil on koostöölepingud rohkem kui 70 ülikooliga üle kogu maailma, mis võimaldab laialdast üliõpilaste ja õppejõudude vahetust.