Kaitsepolitsei aastaraamatus märgitakse, et kolme keskerakondlasest poliitiku Mihhail Kõlvarti, Yana Toomi ja Mihhail Stalnuhhini tegevus venekeelse koolihariduse kaitsmisel käib ühte jalga Venemaa kaasmaalaste poliitikaga.

Erakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul ei ole aga keegi erakonnast seni nõudnud kapo märkuste üle erakonnasisese uurimise algatamist. Erakonna esindaja sõnul vajaks see ilmselt kapo poolt konkreetsemate kahtluste esitamist. "Kapo usaldusväärsust tõstaks kindlasti see, kui nende aastaraamat tugineks faktidele, mitte vaid pelgalt oletustele ja hinnangutele," ütles erakonna esindaja Taavi Pukk Delfile.

Kapo aastaraamatus märgiti, et keskerakondlaste Mihhail Kõlvarti, Yana Toomi ja Mihhail Stalnuhhini tegevus venekeelse koolihariduse kaitsmisel käib ühte jalga Venemaa kaasmaalaste poliitikaga. Kõlvarti puhul viidati tema tihedatele kontaktidele Venemaa Tallinna saatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga ning kapo käsutuses on fotod, kus Kõlvart annab Tsvetkovile üle või näitab talle Eesti koolide ajalooõpikuid.

Kapo peadirektor Raivo Aeg ütles aga, et Mihhail Kõlvart võib-olla temale endale teadmatult sattunud Venemaa poliitika realiseerimise tööriistaks.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart on ise kinnitanud oma kommentaaris, et ei ole oma töös ega tegevustes teinud midagi varjatult ega Eesti riigi vastast.