Raepressi teatel käsitleti põhjalikumalt linnade ühistransporti. Savisaar tutvustas tänavu septembris Tallinna ühistranspordis käivituvat uut kontaktivaba kaardisüsteemi, mis on planeeritud nii, et selles saaks kasutada Helsingi, Riia ja Peterburgi kontaktivabasid transpordikaarte.

Ühtlasi tutvustas linnapea tulevast aastast kehtima hakkavat tasuta ühistranspordi kava. „Usun, et meie kogemus pakub kindlasti huvi ka Helsingile,“ ütles Savisaar. „Sügisel toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents tasuta ühistransporti praktiseerivatele ja sellest huvitatud linnadele ja kindlasti on Helsingi sinna oodatud.“

Teiste teemade seas peatuti ka linnatelevisioonil ning kahe linna ametite vahelisel koostööl ja selle tõhustamisel.

Kohtumise lõppedes esitas Edgar Savisaar kutse Helsingi linnapeale Jussi Pajunenile Tallinna külastamiseks. Kuna Budapesti linnapea Istvan Tarlos on lubanud tulla Tallinnasse vastuvisiidile tänavu augustis Birgitta festivali ajal, siis on ettepanek kutsuda samaks ajaks Tallinnasse ka Helsingi linnapea, et taaselustada soikuvajunud kolmepoolne koostöö soome-ugri linnade vahel, et arutada linnadele ühiseid probleeme ja väljakutseid ning nautida Tallinna kultuurisuve suursündmust.