"Jah, sellega kaasneks ka kulud, aga kindlasti ei saa täna öelda, et raha lihtsalt pole ega tule – küsimus on prioriteetides ja selles, kas soovitakse nii oluline samm astuda," ütles Kiisler Delfile.

Regionaalministri sõnul on sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale üleviimine regionaalpoliitiliselt väga oluline otsus. "Kui vaadata tänast Ida-Virumaad, siis kindlasti ei saa rahul olla selle piirkonna ja ülejäänud Eesti omavahelise sidususega. Sellest, kui sisekaitseakadeemia Narva rajataks, võidaks nii Ida-Virumaa kui kogu Eesti," arvab Kiisler.

Samas nõustub Kiisler peaminister Andrus Ansipiga selles osas, et kulude pool tuleb väga kriitiliselt üle vaadata. Kiisleri sõnul ei ole need investeeringuvajadused, millest on juttu olnud ka akadeemia jäämisel Tallinna, küll väikesed, ent regionaalministri sõnul ta ei usu, et akadeemia ehitamine Narva on palju kallim kui näiteks Pirita-Kosele ehitamine.

"Selge on ka see, et kvaliteetse sisejulgeoleku hariduse andmine on riigi jaoks tähtis ning selleks jaoks on sisekaitseakadeemial vaja tänapäevaseid õppetingimusi," rääkis Kiisler.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul nõuab sisekaitseakadeemia uue hoone ehitamine raha, mida valitsusel praegu pole, kuid mida loodetakse saada Euroopa Liidult.

Peaminister Ansip nentis tänasel valitsuse pressikonverentsil, et riigikontrolli hinnangul on sisekaitseakadeemia uue hoone võimalikud variandid liiga luksuslikud ning ületavad analoogiliste asutuste ruumivajadust.

"Ma ei usu, et me oleksime praegu valmis hüpoteetiliselt ütlema, et vahet pole, kas 100 miljonit eurot maksev hoone ehitatakse Ida-Virumaale, Harjumaale Murastesse või Tallinnasse Pirita-Kosele," sõnas Ansip.