Kohalike sõnul oli kohutavas teos kahtlustatav Andrese-nimeline mees tegelikult sõbralik ning aitas näiteks naabritel puid teha, kui selleks vajadus tekkis. Samas tunti meest ka hüüdnimede "püromaan" ja "pikk" järgi, mille põhjuseks on ilmselt mehe pikk kasv ning varasem süütamiskuritegu.

Seda, mis võis ajendada pealtnäha sõbralikku noormeest sellisele hirmsale teole, kohalikud arvata ei osanud. "Võibolla jõi liialt," arvas mehega korduvalt kokku puutunud külaelanik Delfiga rääkides.

21-aastane Erika lahkus oma kodust Pärnumaal Audrus üleeile pealelõunal ning oli suundumas lähedaste juurde, kuid sinna ta ei jõudnud. Lähedased teavitasid sama päeva hilisõhtul noore naise kadumisest ning politsei palus ka avalikkuse abi tema asukoha tuvastamisel.

Eile õhtupoolikul leitigi otsingute käigus noore naise vägivallatundemärkidega surnukeha Audrust ning juhtumis kahtlustatavana vahistati 1977. aastal sündinud mees, keda on eelnevalt karistatud paragrahvide eest, mis käsitlevad varavastaseid kuritegusid (süütamine), millega on ettevaatamatusest põhjustatud teise inimese surm.