"Ma palusin pärast nõukogu viimast koosolekut kõigil teistel lahkuda ja soovisin, et ruumi jääks vaid panga nõukogu ja juhatuse liikmed," alustas Männik oma käitumise selgitamist. "Pank vajab muudatusi ja see, et mu sõnavõtt on jõudnud ajakirjandusse, näitab, et keegi töötab mulle vastu ja keegi ei taha panka muuta."

Delfini jõudsid Männiku järgmised tsitaadid: "ükski siseauditi osakonna töötaja ei tule mulle p...a näkku hüppama", "Edgar Savisaar on Eesti kõige geniaalsem poliitik", "Kalle Laanet oleks tulnud erakonnast juba ammu välja visata" ja "IRL peaks tegema sama Tõnis Lukasega".

"Ma pole Männikut mitte kunagi varem sellisena näinud," kinnitasid Delfile kaks Eesti Panga nõukogu liiget.

"Eesti Pangas on vesi väga kaua seisnud. See pole ühelegi ettevõttele hea ja Eesti Pangas on vaja teha muudatusi," tunnistas Männik Delfile. "Olen ka varem öelnud, et see struktuur võib olla Eesti riigile liiga kallis. Ma pole kindel, kas panga siseauditi osakond on muudatusteks valmis."

Männik ei taha küll ühtegi tema suust ootamatult kõlanud tsitaati eraldi kommenteerida, ta viib iga vastuse Eesti panga tulevikust rääkivale tasandile.

"Ma olen Edgar Savisaarega 20 aasta jooksul ühe korra rääkinud, seega ma põhimõtteliselt tean teda vaid ajakirjandusest loetud materjalide põhjal. Aga ma ei kujuta ette olukorda, kui juhi vastu süstemaatiliselt tegutsetakse ehk rääkisin temast eelkõige juhtimisteoreetiliselt," lausus Männik.

Panga presidendi arvates peab nõukogu juhatust toetama ja peab olema valmis pangast avalikult rääkima. "Panka tuleb uus president ja ametis on uued asepresidendid. Neil võib esialgu olla raske suures struktuuris end kehtestada. Meie peame neid aitama, sest muidu võime kõik ühel hetkel suure probleemi ees seista."