„Me investeerime saasteühikute müügist saadud raha ja lisame Euroopa Liidu raha kokku miljard krooni ja mis me vastu saame?“ küsis valitsusjuht Vikerraadio saates „Reporteritund“. „Tasuta ühistranspordi.“

„Me otsustasime soetada vähemalt ühele liinile uued trammid,“ rääkis peaminister, kelle sõnul on keskmine tramm Tallinnas 25 aasta vana. „Puhas muuseumi kaup. Me sõidame ja me ei märkagi, et me sõidame muuseumi eksponaadiga.“

„Linnal pole olnud vahendeid selleks, et neid trammirisusid uute vastu vahetada, aga nüüd, kus riik annab miljard krooni, on korraga vahendeid selleks, et teha valimispropagandat,“ kritiseeris Ansip.

Ka rahandusminister Jürgen Ligi on samal teemal kriitilisi märkusi teinud. "Riigi poolt oleme ilmselt teinud ühe lühinägeliku otsuse, mida Tallinn kuritarvitab, mitte ei tunnusta: trammidele antav 45 miljonit eurot jagatakse nüüd edasi kui linnavalitsuse, partei ja isiklikult Savisaare heategu," nentis Ligi.

Detsembris 2011 sai TAK kätte kümme Iveco bussi, mille ostmiseks saadi raha CO₂ saastekvootide müügist Hispaaniale. Nüüd on kavas osta 15 trammi ja 35 bussi.

Peaministri sõnul on riik kohalikele omavalitsustele eraldatud vahendeid saasteühikute müügist ja lisaks ka Euroopa Liidu raha, mille eest on remonditud lasteaedu, koolimaju ja kultuurimaju. Lisaks on kohalikud omavalitsused saanud üle kaheksa miljardi krooni veeprojektideks.

Kõik see on peaministri hinnangul oluline lisasissetulek kohalikele omavalitsustele, kelle tulubaasi kriisi ajal kärbiti.