"Tõepoolest, Keskerakond on sarnast tuluõhtute süsteemi kasutanud ning vaatasin, et Delfi on sellest ka aastaid tagasi kirjutanud 12. juunil 2002," mainis partei avalike suhete juht Taavi Pukk.

"Edgar Savisaarel on palju kohtumisi erinevate inimestega, mis tulenevad nii tema Tallinna linnapea kui ka Keskerakonna esimehe ametist. Usun, et sealhulgas on kohtumisi ka inimestega, kes on toetanud ning soovivad jätkuvalt toetada rahaliste annetustega Keskerakonna maailmavaadet. Arvan, et täpsema info oskab anda ehk Savisaare nõunik Moonika Batrakova, kes igapäevaselt tema päevakava jälgib," jätkas Keskerakonna esindaja.

Reedese päeva jooksul Batrakova Delfile ei vastanud.

Sootuks teistsugne on olukord Reformierakonna liidri Andrus Ansipiga.

"Reformierakonnas ei korraldata erakonna toetajatele ei lõuna- ega õhtusööke USA ja Inglismaa näitel. Kui keegi Reformierakonda rahaliselt toetab, siis seda selle eest, et seisame korras riigirahanduse, soodsa ettevõtluskliima ning madala maksusüsteemi eest," kõlas partei peasekretär Martin Kuke napp vastus.

Näiteks USA president Barack Obama, kelle tänavune valimiskampaania võib maksta kuni 1 miljard dollarit, on kogunud tänuõhtutega sadu miljoneid dollareid. See tähendab, et iga tänuõhtul osaleja maksab 200 000 - 2 miljonit dollarit.