Browne selgitas ka sõduri sõnu, mida on tõlgendatud kui süü tunnistamist. Nimelt ütles Bales Kuveidis vangikongis olles, et juhtunud on midagi kohutavat. Browne'i sõnul viitas Bales sellele, et ei mõista, miks ta vahistati, vahendab New York Post.

Kahe lapse isa Balesi süüdistatakse kahes käigus Afganistani Kandahari provintsi küladesse 11. märtsil, mille käigus ta väidetavalt tulistas, pussitas ja süütas mehi, naisi ja lapsi.

Bales oli oma neljandal missioonil ning oli varem kaks korda Iraagis haavata saanud.

„Tal on tõestatud mäluprobleeme,“ ütles Browne kolmapäeval CNN-ile ja lisas, et Bales ei mäleta, millist ravimit ta sel ajal tarvitas.

Browne on samuti vaidlustanud teated, et Balesi tegudes võis oma rolli mängida alkohol. Advokaadi sõnul võttis Bales kaks lonksu tundmatut vedelikku, mille teine sõdur oli limonaadipudelis salaja baasi toonud.

„Kui eksperdid on selle asja uurimise lõpetanud, on nad kindlasti leidnud posttraumaatilise stressihäire. Ma tean posttraumaatilisest stressihäirest palju ja sümptomitest ja kõigest ning ma olen oma vestluste põhjal veendunud, et posttraumaatiline stressihäire tuleb jutuks,“ ütles Browne.

Advokaat väljendas kahtlust ka USA sõjaväe võimes esitatud süüdistustele tõestusmaterjali leida. „Ei ole kuriteopaika. Sõjavägi pole isegi käinud uuesti külades, kust need süüdistused pärinevad. Nad pole sinna tagasi läinud. Niisiis ei ole kuriteopaika, ei ole DNA-d, ei ole sõrmejälgi, ei ole ülestunnistust... Nii et sellest saab süüdistajatele keeruline juhtum.“