„Mõnikord on ootamatud hetked need, mis paljastavad kõige rohkem. President Obamal oli just selline hetk tippkohtumisel Lõuna-Koreas. „Need on minu viimased valimised,“ ütles Obama Venemaa presidendile Dmitri Medvedevile vestluses, mis kandus kogemata mikrofonidesse. „Pärast valimisi olen ma paindlikum.““ kirjutab Romney.

„Paindlikum millele?“ küsib Romney. „President mainis Medvedevile raketikaitset valdkonnana, kus Kreml peaks ootama suuremat paindlikkust. See on ärevust tekitav.“

USA presidendikandidaadi sõnul ei ole juhuslik, et Medvedev teda nüüd ründab. Venelased eelistavad selgelt asju ajada Valge Maja praeguse peremehega, usub Romney.

„Ja pole raske aru saada, miks. Ajalugu näitab, et president Obama on juba olnud raketikaitse ja muudel tuumajulgeoleku aladel järeleandlik. Saamata ise märkimisväärseid järeleandmisi Venemaalt, loobus ta raketikaitseobjektidest Poolas. Ta lubas Venemaale uued piirangud meie tuumaarsenalile. Ta kapituleerus Venemaa nõudmise ees, et ÜRO resolutsioonist Iraani tuumaprogrammi kohta jäetaks välja halvavad sanktsioonid,“ kirjutab Romney.

„Venemaa on vastanud nendele kingitustele mitte millegi muu kui obstruktsionismiga ÜRO-s terves hulgas küsimustes. Ta on jätkanud Süüria õela diktaatori režiimi relvastamist ja blokeerinud mitmepoolsed pingutused seal jätkuvate tapatalgute lõpetamiseks. Kogu teemade ulatuses on ta olnud meile tüliks Ameerika rahvuslikule julgeolekule elutähtsates küsimustes. Kolme aasta jooksul on president Obama Venemaa-poliitika kogusumma olnud: „Meie anname, Venemaa saab.“,“ kurjustab presidendikandidaat Romney.