Volikogu fraktsiooni jäävad seega parteitu Piret Sarjas ning keskerakondlased Tõnis Kipper, Lea Kuldsepp ja Ants Tammleht. Välistatud pole siiski, et lahkujaid on veelgi, kuna nii Sarjas kui ka Tammleht alles mõtlevad. Fraktsiooni moodustamiseks Saaremaa suurima omavalitsuse esinduskogus on vaja kolme liiget, kirjutab Saarte Hääl.

"Miks ma peaks esindama mingit organisatsiooni, kuhu ma ei kuulu?" küsis Aivar Aru vastuseks Saarte Hääle küsimusele, miks ta lahkub. Oma sõnul pole ta avaldust veel andnud, kuid kavatseb seda teha lähipäevil. Volikogust Aru oma kinnitusel lahkumas ei ole, kuna sinna valiti ikkagi teda, mitte parteid.

Saarte Hääl uuris võimalikke plaane ka teistelt Keskerakonna fraktsiooni liikmetelt. Piret Sarjas ütles, et ei ole otseselt lahkumisele mõelnud. "Ma ei ole erakonna liige ja olen alati toiminud oma südametunnistuse järgi," sõnas Sarjas. Juhul kui kõne alla tuleb fraktsiooni lagunemine, lubas ta mõtlemisaja võtta ja siis otsuse teha.

Ants Tammleht, kes on volikogus silma paistnud sellega, et on ühes või teises küsimuses fraktsioonist erineval arvamusel, oli Saarte Häälega oma poliitilisest tulevikust rääkides üsna kidakeelne. "Ma ei ole veel mõelnud ja ma ei taha üldse sel teemal jutustada," vastas Tammleht küsimusele, millised on tema plaanid Keskerakonda kuulumise osas. Fraktsiooni võimaliku lagunemise kohta märkis Tammleht samuti, et ei ole kursis, et ta on passiivne, ei tegele nende (poliitiliste - toim) asjadega ja tahabki neist kõrvale jääda. "Katsun oma tööga hakkama saada, et see korras oleks," ütles Saarte Liinide juht.

Sarnaselt linnavolinik Tõnis Kipperiga, kes on öelnud, et tema erakonnast ei lahku, kinnitas sama Saarte Häälele ka siinne Keskerakonna veteranpoliitik Lea Kuldsepp, kellel äriregistri andmetel täitub Keskerakonnas varsti kolme-teistkümnes aasta. "Ei," oli tema lühike vastus küsimusele võimalikust lahkumisest erakonnast.

"Kui Keskerakonna kongress valis demokraatlikel valimistel kaheks aastaks erakonna juhi, siis ma arvan, et nii ongi," märkis Kuldsepp. Ta lisas, et ei usu, et fraktsioon peaks lagunema. Kuldsepp ütles, et kuigi opositsioon on väike ja teda pahatihti ei kuulata, on neil oma roll. "Aeg-ajalt oleme saanud seda ka näidata," sõnas ta.

Keskerakonna praegu ilma juhatuse ja juhita Saaremaa piirkonna tuntumad alles jäänud poliitikud ei soovi vaatamata kujunenud olukorrale siinse kreenis erakonnalaeva tüüri haarata.
"Ei, mitte mingil juhul!" vastas Lea Kuldsepp küsimusele, kas tema võiks olla piirkonna 14. aprillil koguneva üldkoosoleku järel uus piirkonna esimees. Ta lisas, et on varem kaks aastat seda rooli hoidnud ja enam ei soovi. "Ausalt öeldes olen ma tasapisi hakanud üleüldse poliitikast eemalduma," rääkis Kuldsepp. "Olulist funktsionääri kohta erakonnas ma endale küll ei ihalda ega võta."

Kes võiks uus juht olla, Kuldsepp öelda ei osanud. Samas ei uskunud ta ka, et kedagi Tallinnast kohale tuuakse ja siinset piirkonda juhtima pannakse.

Uue juhi teema võeti üles ka üleeilses Kadi raadio saates "Keskpäev", kus Tõnis Kipperi intervjueeritav Kalle Laanet seda kohta Kipperile pakkus. Reedel ainsana piirkonna juhatusse jäänud Kipper seda pakkumist avasüli vastu võtma ei rutanud.

Saarte Hääle andmetel ei ole liikmete lahkumine Keskerakonna Saaremaa piirkonna organisatsioonist peatunud. Üsna pea on tulemas uut infot järgmiste lahkujate kohta.