Saaremaal Haapsu külas on kevad tulnud väga põnevalt – kuna tuul on puhunud ohtralt põhjakaarest, siis on ta oma jõuga kokku lükanud määratud jäähunnikud. Nimelt on merel palju rüsijääd, millest loodus on nüüd Saaremaa rannas mõnusad mäed vorminud.

Delfi lugeja kommenteeris, et kevadeti võib sääraseid hunnikuid ikka silmata, kui tuul õigel ajal õigest suunast piisavalt tugevalt puhub. Näiteks eelmisel aastal olid Muhumaal Kuivastu sadamas enneolematud rüsijäähunnikud, mis õnneks siiski laevaliiklust ei seganud.

Tänavused rüsijäämäed Haapsu külas olid lugeja kinnitusel piisavalt suured, et nende otsa ronides alla kukkumist pelgama hakata. Seda enam, et hunnikus on siiski libe jää, mis eriti kõrgemal on päikesepaistes pisut sulama hakanud ja läbivajutavaks muutunud.

Merel on jätkuvalt rüsijääd, mida tuulel kokku lükata, kuigi taamal on meri juba vaba. Lähemal paistavad jääs meeletud praod. Rannale uhutud jäätükkide seas oli laupäeval lugeja sõnutsi aga enamik just sääraseid, millest vast paras iglusid ehitama hakata.