Mõrvakomisjoni juht Werner Brandt ütles esmaspäeval Emdenis, et konkreetset kahtlusalust veel ei ole. Uurijate hinnangul pandi tegu toime seksuaalsetel motiividel. Kuidas laps täpselt suri, uurimise huvides veel ei öelda, teatab Die Zeit.

Brandti sõnul lahkus üheteistaastane tüdruk laupäeva pärastlõunal koos samavanuse sõbraga kodunt, et parte sööta. Kui nad kesklinna parkimismaja juures teineteist silmist kaotasid, läks poiss tagasi ja teatas vanematele. Vanemad alustasid otsimist, mis viis välja parkimismajasse, mille eest leiti tüdruku jalgratas. Tüdruku leidis parkimismaja valvur. Kohale kiirustasid politsei- ja kiirabiautod, kuid elustamiskatsed jäid edutuks ning haiglas tunnistati tüdruk surnuks.

„Iga kivi Emdeni linnas pööratakse ümber, et tapja leida,“ ütles peaprokurör Bernard Südbeck. 11-aastast poissi, kes oli koos tüdrukuga, praeguse seisuga ei kahtlustata ja ta on šokis, teatas politsei pressiesindaja. Võibolla kohtus kurjategija mõlema lapsega ja läks seejärel tüdrukuga minema. Sel juhul peaks poiss olema võimeline andma tapja kohta rohkem üksikasju. Brandt rõhutas, et šokis poisi tunnistused on endiselt segased. Uurijad peavad temaga ettevaatlikult ümber käima.

Suure pinge all töötab 40 inimesest koosnev mõrvakomisjon, mis uurib kümneid vihjeid, mis on linnaelanikelt saabunud. Kasutatud on jäljekoera ning parkimismaja videosalvestusi vaadatakse üha uuesti läbi. Laste lahkumineku kella 17 ajal ja tüdruku leidmise vahel on vaevalt kaks tundi. Mõrv pandi politsei hinnangul toime kella 17.30 ja 19 vahel.