„Venemaa jätkab Süüria toetamist. Ta toetab Iraani, on võidelnud meie vastu sanktsioonide puhul, mida me tahtsime, et maailm Iraani vastu kehtestaks. Venemaa ei ole maailma näitelaval sõbralik tegelane,“ ütles Romney RIA Novosti vahendusel.

Samuti mõistis Romney hukka USA presidendi Barack Obama läbirääkimised Vene ametivenna Dmitri Medvedeviga tuumajulgeoleku tippkohtumisel esmaspäeval Soulis.

„See mida ta on seni teinud, mis tema sõnul peaks algseadistama suhted Venemaaga, ei ole üldse töötanud,“ ütles Romney ja lisas, et Obama sõnad Medvedevile paindlikkuse kohta on ärevust ja muret tekitavad.

„Venemaa on geopoliitiline vaenlane... ja mõte, et meie president... kavatseb teha midagi koos nendega, mida ta ei taha rääkida Ameerika rahvale enne valimisi, on midagi, mida ma pean väga, väga ärevust tekitavaks,“ ütles Romney.

USA presidendivalimised toimuvad 2012. aasta novembris ning uus president vannutatakse ametisse 2013. aasta jaanuaris. Viimaste küsitluste järgi on Obama populaarsus suurem ja ta on favoriit.