"Erinevaid julgeolekualaseid väljakutseid sisaldavas maailmas on regionaalsel koostööl väga suur roll ja tänane kohtumine, kus esmakordselt tulid kokku Balti riikide, Põhjamaade ja Poola parlamendi riigikaitsekomisjoni delegatsioonid, oli esimene omataoline," rääkis Raidma.

Tema sõnul on meie riikides hea koostöö kaitsevägede ja kaitseministeeriumi vahel, kuid selleks, et saavutada head üksteisemõistmist ja tekitada selline koosöövõrgustik, mis tõepoolest ka loob julgeolekut, selleks on vaja tihedat koostööd ka parlamendi tasandil.

"Tänane kohtumine andis väga tugeva signaali, et taoline üritus on muutumas iga-aastaseks traditsiooniks," ütles Raidma.

Raidma kinnitusel pani tänane kohtumise ka aluse üksteise paremaks tundmaõppimiseks.

"Meie regioon on küll suhteliselt väike, kuid riigiti samas väga erinev oma julgeoleku- ja kaitsepoliitika ülesehituselt. Meil on erinevusi lähenemistes mitte ainult Põhjamaade versus Balti riikide tasandil, vaid ka iga riigi puhul eraldi," kõneles Raidma. "Samuti ühendab meie regioon nii NATOsse ja Euroopa Liitu kuuluvaid kui ka sinna mittekuuluvaid riike, ja üksteise parem tundmaõppimine on alus ja edutegur veel paremaks koostööks."

Tänasel kohtumisel esinesid ettekannetega Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse (RKK) teadur Riina Kaljurand, RKK nooremteadur Julian Tupay, Riigi Infosüsteemi Ameti ekspert Luukas Kristjan Ilves, kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras, Kaitseväe Peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonna ülem kolonelleitnant Mart Vendla, kaitseministeeriumi nõunik kindralleitnant reservis Johannes Kert, NATO Kollektiivse Küberkaitse Kompetentsikeskuse direktor kolonel Ilmar Tamm ja kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Jonatan Vseviov.

Kohtumisel osalesid Soome parlamendi kaitsekomisjoni esimees Jussi Niinistö, Norra parlamendi välis- ja kaitsekomisjoni esimene aseesimees Svein Roald Hansen, Poola parlamendi kaitsekomisjoni aseesimees Mariusz Kaminiski, Läti parlamendi kaitse-, siseasjade ja korruptsiooni ennetamise komisjoni esimees Ainars Latkovskis ning Leedu parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomisjoni esimees Arvydas Anušauskas, vahendas riigikogu pressitalitus.