Pihkva ja Lämmijärve järve jääle on keelatud minna mistahes transpordivahenditega ja jalgsi, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Peipsi järve jääle võivad homsest minna ainult maastikusõidukid ja jääl liiklemiseks mõeldud isevalmistatud karakatid. Teistel transpordivahenditel on jääleminek keelatud.

Ka jalgsi võib veel homme Peipsi järve jääle minna.

Lõuna prefektuuri piiriturvalisuse talituse piirivalvekapteni Mati Miksoni sõnul hindavad piirivalvekordonite ametnikud jääolusid kriitiliselt. Kehtestatud keeldude ja jääolude kohta saavad järvele registreerijad infot piirivalvekordonitest.

"Jääolud on tõesti kiiresti halvenenud ja näiteks laupäeval registreeriti mitu ohtlikku juhtumit. Peipsi järvel Mustvee lähedal umbes saja meetri kaugusel kaldast vajus auto läbi jää, kuid see õnnestus hiljem kaldale tõmmata. Laupäeva lõuna paiku teatati, et Jõepera traaversil sõitis mootorkelk jääprakku ja vajus aeglaselt läbi jää. Õhtul teatati Peipsiääre vallast Kasepää alevikust, et 50 meetri kaugusel kaldast on auto läbi jää vajunud. Õnneks ei olnud nendes juhtumites kannatanuid," märkis Mikson.