"Poollooduslikke kooslusi tuleb hooldada. Seda on tehtud aastaid ja lihtsalt lahti seletades tähendab see, et rannikul, mere ääres ei tee n.ö. hooldust mitte masinad, vaid söövad veised," kommenteeris keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakond.

Kooskõlastamisele saadetud eelnõus võetakse looduskaitseseadusesse sisuliselt sõna-sõnalt üle 2011. aastal riigikogus vastu võetud keskkonnaseadustiku üldosa punkt, mis ütleb, et põhjendatud vajaduse korral võib kallasrada takistada. Sellest hoolimata tuleb aga tagada läbipääs kallasrajal liikumiseks.

"Lisasime kooskõlastamisele läinud seadusesse omalt poolt nõude, et see on võimalik ainult kohaliku omavalitsuse kirjaliku loa alusel. Kui tegu on kaitsealaga, siis on nõutav kaitseala valdaja nõusolek."

"Kokkuvõttes - kallasrada peab olema kõigile läbitav, seda ka juhul, kui kaldal karjatatakse aiaga ümbritsetult veiseid. Nii muutub kallasrada puudutav regulatsioon täpsemaks ja looduskaitseseadus saab kooskõlla 2011. aastal vastu võetud keskkonnakaitse üldosa seadustikuga," lõpetas keskkonnaministeerium.