„Raske on kommenteerida,“ ütles Laanet eile ja täna meedias avaldatu kohta. „Eks see on erakonna otsus, millise tee ta valib – kas väärtused on ausus ja otsekohesus või valetamine ja vassimine.“

Laanet ei ole enda sõnul teiste erakonnakaaslastega veel aru pidanud, kas tema võimalik parteist väljaheitmine võib kaasa tuua ka teiste temaga solidaarsete inimeste väljaastumise Keskeraonnast. „Ei ole sel teemal selgeid arutelusid pidanud,“ lausus ta. „Võtame päev korraga.“

Küll aga on Laanet nõus politoloog Rein Toomla seiukohaga, et aukohtu otsusest tulenevalt looksid sanktsioonid pretsedendi, kus iga erakonna liige võib hakata teist kergekäeliselt aukohtusse andma.

„Olen Toomlaga päri,“ rääkis ta. „See on hirmutamise taktika.“ Laaneti sõnul hirmutatakse kõiki 13 000 Keskerakonna liiget, et nad jumala eest ei julgeks sõna võtta.

Küsimusele, kas juhul kui juhatus lubab Laanetil erakonna liikmena jätkata, sooviks ta ise erakonda edasi jääda, vastas Laanet, et ta ei tegele oletustega ja otsustab selle siis kui õige aeg on käes.

Keskerakonna juhatus otsustab esmaspäeval, kas heita aukohtu ettepanekul erakonnast välja riigikogu liikmed Rainer Vakra ja Kalle Laanet või mitte. Meedias on spekuleeritud, et Vakra jääb erakonda, kuid Laanet mitte.