16. märtsil, vahetult peale südaööd sai Lääne prefektuuri juhtimiskeskus teate ühelt autoomanikult, kes sattus peale selle, kui kaks noormeest lõhkusid parkivate sõidukite küljepeegleid. Tähelepanelik teataja kirjeldas noorukeid ning ka seda, kus suunas vandaalitsejad lahkusid.

Politsei asus kirjeldatud noorukeid öises Pärnus otsima ning paari tunni möödudes tabatigi üks lõhkumises osalenutest. Kuna nooruk oli joobes, siis toimetati ta politseijaoskonda kainenema. Politseile on teada ka teine peeglitelõhkuja, mõlemad nad on peagi täisealiseks saavad noormehed. Sündmuste asjaolude uurimiseks on alustatud väärteomenetlust.

Seni on politseile teada 18 juhtumit, konkreetseid avaldusi autoomanikelt on saabunud kümmekond. Teadaolevalt on lõhkumised toime pandud südaöö paiku ning seda ranna piirkonna tänavatel. Küljepeeglite vargusi seejuures täheldatud ei ole. Teada pole ka täpsed kahjusummad.

Politseil on palve, et kõik autoomanikud, kes avastavad, et nende auto küljepeegleid või muid osi on lõhutud, sellest politseile teada anda. Avaldust tehes on kindlasti menetlust kiirendavaks asjaoluks see, kui omanik on kindlaks teinud sõidukile tekitatud kahju.