Aukohtu liikmetest ilmus isiklikult Keskerakonna kontorisse kohale aukohtu juht Kalle Klandorf. Lisaks ilmusid kohale kohtualused Kalle Laanet, Rainer Vakra ja Lauri Laasi. Samuti sisenes majja kaks isikut, keda kohapeal olevad Delfi ajakirjanikud ei tundnud ära. Ühtegi teist isikut Keskerakonna kontorisse ei sisenenud, kuigi teadaolevalt kuulub aukohtusse peale Klandorfi veel 14 liiget.

Aukohtust väljunud Rainer Vakra lausus Delfile, et ta rõhutas vajadust säilitada Keskerakonna ühtsust, sest vaid siis saab midagi ära teha ning süüdistamine ei vii kuhugi. Samuti aukohtul Vakrale tema sõnul etteheiteid polnud, küll oli aga palju küsimusi.

Aukohtu menetluses on kaks juhtumit - sotsiaaldemokraat Hannes Rummi erakirjavahetuse sattumise kohta keskerakondlaste Ivor Onksioni ja peasekretär Priit Toobali kätte ning teiseks erakonna juhi Edgar Savisaare isikliku hukkamõistu pälvinud Rainer Vakra ja Kalle Laaneti küsimus. Nii Laanet kui ka Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles laupäeval toimunud Keskerakonna volikogul, et Kalle Laanet ja Rainer Vakra on läinud Keskerakonna sisetülides selgelt üle piiri.