Nimelt on koostatud avalik kiri peaministrile, milles püütakse teda veenda tagasi astuma ning millele on alla kirjutanud üle 7700 inimese. Täna on vaikiva ajastu aastapäev ning see päev valiti kirja teele saatmiseks.

Petitsioonis kirjutatakse, et Reformierakond lubas 1999. riigikogu valimistel 9000-kroonist keskmist palka, kuid isegi kaheksa aastat hiljem tõusis palk Tallinnas, Tartus ja Harjumaal üle 9000 krooni, aga jäi alla selle kaheteistkümnes maakonnas viieteistkümnest.

Samuti öeldakse, et 2003. aastal lubas erakond tulumaksu alandada kahekümne protsendini, kuid see on senini täitmata. 2007. aastal antud lubadus kirikute remondiks sada miljonit krooni eraldada võeti tagasi pool aastat enne majanduskriisi, 2008. aasta alguses.

Möödunud aasta valimistel ei lubanud Reformierakond petitsiooni autorite sõnul midagi. „Öeldi ainult „Võid kindel olla!“, aga milles kindel olla, seda ei öeldudki,“ heidetakse valitsusjuhile ette.

Miiting algas Ruja looga "Läänemere lained" ning Alar Sudak pidas kõne. Kohal on mõned inimesed, kellest paar koos loosungiga "Ansip erru". Kõne pidas ka Eve Lill. Korraldajate teatel on miitingul sõnavõtud eesti ja vene keeles.

Avalik kiri saadetakse edasi täna. "12. märtsil 1934 algas Eestis vaikiv ajastu, aga meie ei vaiki. 12. märtsil 1934 algas... president Pätsi diktatuuri ajastu, aga meie ei allu Ansipi ja eurosakste diktatuurile," teatasid korraldajad.

Peaministrile suunatud avaliku kirja autorid on Alar Sudak Vabade Kodanike ühendusest ja parteitu Ivar Raig.