President Ilves mainis oma kõnes, et peaaegu kõik inimestele vajalikud asutused on Paidest minema kolinud.

"Riigiametid on siit viidud nelja regiooni, meile on siia jäänud esindused tagasihoidlikmate funktsioonidega," nõustus presidendiga Paide linnapea. "Tänu sellel on siit ära liikunud töökohad, mis oleksid võinud jääda ka väiksematesse linnadesse." 

Kaido Ivask ei sa aru, miks väidetakse nagu saaks Paide elanik enamuse asjadest üle interneti korda ajada. "Täpselt sedasama saab ka nii Pärnu, Tartu, Tallinna kui ka Jõhvi elanik. Kui kõike saaks interneti kaudu teha, siis ei peaks ju ametnik olema suurlinnas, siis ta oleks võinud ju Paidesse edasi jääda."

Linnapea selgitas Delfile, et kui Paide elanik vajaks kõrgemat kompetentsi teatud teenustel, siis nad peavadki selleks liikuma erinevate suundades. Lahendusena näeks linnapea, et  erinevad ametkonnad peaksid nüüd oma teenuste kättesaadavaust analüüsima ja selle tulemusena tuua võib-olla mõned teenused keskusesse tagasi.

"Mina ka ei oska täna sajaprotsendiliselt öelda, kui palju on näiteks Paide elanik pidanud sõitma teatud ametisse Pärnu linna," kommenteeris Ivask.

"Ja Paidesse, muide, on jäänud vaid töötukassa kontor," ütles president Toomas Hendrik Ilves Tartus vabariigi aastapäeva puhul peetud kõnes, viidates, et kõik muud inimestele vajalikud asutused on Paidest minema kolinud. "Kui Paide elanikul on asja päästekeskusse, politseiprefektuuri, keskkonnainspektsiooni, ringkonnaprokuratuuri, maakohtusse või maksu- ja tolliametisse, peab ta sõitma Pärnusse. Kui tal on asja sotsiaalkindlustusametisse, pensioniametisse, keskkonnaametisse või terviseametisse, on tema keskus Tallinnas. Aga maanteeameti ja kaitseväeteenistuse küsimustes on regionaalne kontor hoopis Jõhvis. "See kõik kokku on paradoks, mis osutab, kuidas iga ametkonna soov teha oma asju endale kõige ratsionaalsemalt, kaotab riigi keset riiki justkui ära. Ja Paidesse, muide, on jäänud vaid töötukassa kontor," ütles riigipea oma kõnes.