Kasarmus vinguti sidevalves olijate kallal ja pakuti altkäemaksuna meelehead, et positsioon endale saada. Keegi polnud nõus oma head positsiooni maiustuste vastu vahetama, kuigi tagantjärgi tark olles oleks võinud. Ei tea milles asi oli, aga nädalavahetusel ei toimunud ühtki häiret.

Laupäeval süveneb enamasti reede õhtul tekkinud masendus. Enamik kaasajateenijatest on läinud linnaloale lõbutsema ja ei väsi meid sellest pidevalt teavitamast. Teiseks on just nädalavahetusel liialt palju vaba aega, et arutleda ajateenistuses toimuva, selle planeerimise ja koduigatsuse üle. Samas juhtub ka lõbusat.

Nädalavahetusel avavad inimesed end hoopis teisest küljest, sest ei ole stressi ja on aega rääkimiseks. Seekord olid peateemaks reisimine ja välismaal töötamine. Hämmastavalt palju meist on jõudnud välismaal pikemalt aega veeta. Populaarseim töö- ja puhkusekoht on muidugi Austraalia, kus pidavat varsti olema eestlasi rohkem kui kohalikke.

Teine suurem aja veetmise viis on filmide vaatamine. Filmid on enamasti lihtsad, kas rohke action’i või kaunite naistega. Vahel vaatame ka sügava mõttega filme, kusjuures need on isegi populaarsemad, kuid neid jõuab meieni vähem. Reamees Abel lubas järgmisel väljaloal meie filmikogu täiendada. Jääme ootama! Seekord vaatasime filmi unenägude mõjutamisest, mis oli päris mõtlemapanev.

Tavaliselt käime nädalavahetusel ka jõusaalis, kuid seekord mina ei jõudnud. Üldjuhul tulevad õppehäired just siis, kui oled kasarmust kuhugi läinud, mistõttu veetsin sel nädalavahetusel enamuse ajast kasarmus. Laupäeval saame mõnikord ka saunatada, kuigi pühapäev on õige saunapäev. Täna sain lõpuks ometi ka rahulikult raamatut lugeda, mis oli hea värskendus.

Nädalavahetusel on ka söögid paremad. Võib-olla tunnevad kokad meile kaasa ja teevad moraali tõstmiseks veelgi paremat toitu , sest nädalavahetusel võib moraal vägagi madalalale langeda. Nagu meie rühmaülem ütleb: „Mulle ei meeldi, kui ajateenijad nädalavahetuseks sisse jäävad, sest siis on neil igav ja nad hakkavad lollusi välja mõtlema.“ Tasub mainida, et sel korral me lollusi ei teinud.

Laupäeviti klopime ka madratseid, patju ja tekke. Et saime talveks laost soojemad tekid, oli nende kloppimine puhas rõõm - tolmu tuli ikka meeletult. Lisaks tekile saime ka tuliuued padjad.

Kuigi öörahu algab laupäeval alles kell 22.50, oli enamus meist juba kell 21.40 oma värske padja ja puhta teki embuses. Homme saab ju lausa kella seitsmeni magada.