Jaak Juske sõnul on Rootsi tulevase kuninganna sündimise päeval õige hetk anda kõnealune eelnõu taas volikogu menetlusse. "Nelja aasta eest jäi see ilus plaan pooleli, sest linn pidas õigemaks taastada esmalt Kristiines asunud Tondipoiste monument. See plaan on juba mitme aasta eest ellu viidud. Nüüd võiks siis tähistada linnapildis mälestuse Rootsi omaaegsest kuningannast, kes pani 360 aasta eest aluse Kristiine asumile ning jõulurahu traditsioonile," märkis Juske.

Eelnõu algataja jätab linnavalitsusele vabad käed mälestusmärgile sobiva asukoha leidmisel. Küll tuleks aga parima kunstilise lahenduse saamiseks korraldada avalik konkurss.

Rootsi kuninganna Kristiina (1626-1689) kinkis kõnealuse piirkonna 1653. aastal Tallinna raele. Ajaloolase Robert Nermani sõnul eelnes sellele Toompea ja Tallinna vaheline maavaidlus, mille lahendas kuninganna Tallinna kasuks. Tema korraldusel tükeldati sealne heinamaa seejärel kruntideks ning ala hakati nimetama Kristiine heinamaaks. Kuninganna Kristiina valitsusajal anti nii Tallinnale kui Tartule maksusoodustusi ning sõlmiti ajalooliselt tähtis Brömsebro rahu, mis lõpetas sõja ülemvõimu pärast Läänemeremaades.

Ka kuulutab Tallinna linnapea igal aastal raekoja rõdult välja jõulurahu, mille traditsioonile pani omal ajal aluse just kuninganna Kristiina.