Tallinna Reaalkooli direktor Gunnar Polma kirjutas lapsevanematele saadetud pöördumises, et seoses õpetajate streigiga 7. kuni 9. märtsini koolis õppetööd ei toimu.

“Palun Teil oma last kooli mitte saata, sest koolimaja uksed on nendel päevadel suletud,” kirjutas Polma.

“Elame toredal ajal, Eesti on vaba ja saame ise otsustada, milline on meie Eesti tulevik,” pöördus direktor lapsevanemate poole. “Oleme 20 iseseisvusaasta jooksul saavutanud palju, kuid on ka seda, mille üle muret tunda.”

Üheks selliseks murekohaks on Polma sõnul Eesti hariduse tulevik. “Mind on mõtlema pannud õpetajatelt kuuldud õpilaste seisukohad õpetaja elukutse suhtes,” märkis ta.

Direktor tõi lapsevanematele saadetud kirjas välja, et enamiku praeguste õpilaste arvates ei lähe ükski normaalne noor õpetajaks õppima. Noored nimelt peavad silmas seda, milline töötasu ja ühiskonna suhtumine noort õpetajat ees ootab.

“Noorte arvates lähevad õpetajaks õppima need, kes kuskile mujale sisse ei saa!” refereeris Polma õpilaste poolt öeldut.

Ta nentis, et kahjuks kinnitab õpilaste poolt väljaöeldut ka tegelikkus, sest näiteks Tartu Ülikoolis sellel õppeaastal matemaatika bakalaureuse lõpetanutest valis matemaatikaõpetaja kutsesuuna vaid üks üliõpilane.

“Väga hirmutav olukord, arvestades tänast suurt matemaatikaõpetajate puudust,” märkis reaalkooli direktor. 

“Arvan, et õpetajate streik on sellele olukorrale ühiskonna tähelepanu juhtimiseks äärmuslik, aga põhjendatud ettevõtmine,” põhjendas Polma streigi vajadust. “Ka Tallinna Reaalkooli õpetajad on ülaltoodud põhjustel otsustanud haridustöötajate streigist osa võtta.”