Vassiljev juhtis oma küsimuses tähelepanu sellele, et välisministeeriumi kodulehel on kõikide aukonsulite nimed riikide kaupa välja toodud, kuid V tähe juures on vaid Venezuela aukonsul.

Sellest tulenevalt küsiski Vassiljev, miks ei ole Eestil Venemaal aukonsulit.

Mihkelsoni sõnul on Eesti Venemaal vastupidiselt küsija arvamusele kõige paremini esindatud. „Meil on saatkond Moskvas, peakonsulaat Peterburis ja töötab konsulaat Pihkvas,“ loetles Mihkelson.

Ta lisas, et paljudel Eesti inimestel on Venemaaga palju häid kontakte, mis töötavad selle nimel, et kunagi oleksid ka kahe riigi omavahelised suhted paremad kui hetkel.

Mihkelson ütles, et ta on suhetes Venemaaga optimistlik. „Eesti ja Venemaa suhetes on olemas selline perspektiiv, mida me ei ole suutnud veel 20 aasta jooksul ära kasutada,“ rääkis ta. „Vastastikust tahet ja kooskõla on seni pisut nappinud.“

Mihkelson on enda sõnul näinud ja kogenud, et viimase paari aasta jooksul on positiivseid sõnumeid olnud siiski rohkem kui negatiivseid.

Tema sõnul muutuvad Eesti ja Venemaa suhted siis, kui ka Venemaal tajutakse, et headest suhetest on Venemaal hoopis enam võita kui tupikteel olevast kana kitkumisest.