Pidulikul lõpurivistusel andis lahingukooli ülem kolonel Aarne Ermus kursuse läbinud ajateenijatele lõputunnistused ja reservohvitseride kursuse rinnamärgid, teatas kaitseväe peastaap.

"Oskus juhtida inimesi on universaalne ja kasutatav olenemata sellest, milline karjäär teid ees ootab," ütles kolonel Ermus. "Kursuse läbimisel olete saanud vajalikud oskused allüksuse juhtimiseks. Järele jäänud teenistuses saate seda praktikas oma koduväeosades rakendada."

Kursuse juhtkond valis koostöös instruktoritega välja ka kolm parimat - aspirant Madis Amer Vahipataljonist, aspirant Jaanus Mehikas mereväest ja aspirant Robin Saar 1. jalaväebrigaadist.

Seitsmenädalasel kursusel omandasid aspirandid peamiselt taktikalisi teadmisi - käsitlesid jalaväerühma juhtimise aluseid rännakul, rünnakul ning kaitse-ja viivituslahingutes. Põhjalikumalt pöörati tähelepanu rühmaülema lahingutegevuse planeerimisele ja praktilisele juhtimisele. Rünnakut, kaitse- ja viivituslahingut harjutati ka kahel viiepäevasel väliharjutusel.

Lisaks taktikaõppele omandasid aspirandid algteadmisi rakenduspedagoogika, juhtimise üldaluste, jalaväerühma lahingu- ja teenindustoetuse, vastaseõppe ja mobilisatsiooniõppe kohta ning igaüks viis läbi ka ühe õpilasharjutuse.

Kursuse eri etappides aitasid väljaõpet läbi viia külalisinstruktorid Lääne kaitseringkonnast, Viru jalaväepataljonist, Kuperjanovi jalaväepataljonist, Kalevi jalaväepataljonist, pioneeripataljonist, õhutõrjepataljonist ja suurtükiväepataljonist.

Ajateenijatele mõeldud rühmaülemate kursuseid hakati lahingukoolis korraldama 1997. aastal. Äsja lõppenud reservrühmaülemate baaskursus ajateenijatele oli järjekorras 52.