Osalejad kogunesid kell 10.30 Balti jaama juures Schnelli tiigi ääres ja liiguvad läbi vanalinna Kanuti aeda, kus kell 11.30 algab miiting.

Ametiühingute keskliidu juhatuse esimehe Harry Taliga sõnul ei jää tänase meeleavalduse osalejate arv alla eelmise nädala ACTA-vastasele meeleavaldusele.

Protestijatega Kanuti aeda sammuv Taliga ütles Delfile, et kolonni pea oli kella 10.45-ks jõudnud Nukuteatri juurde ja kohe jõutakse Raekoja platsile, kuid kolonni lõpp on ikka veel Schnelli tiigi ääres.

Kanuti aias toimub Taliga sõnul miiting ja peetakse kõnesid. „Me loeme veel ette oma nõudmised, mis on kirjas ka eile väljasaadetud streigiteates,“ lisas Taliga. „Me ei anna oma miitingul poliitikutele sõna, me ei oota neilt sõnu vaid tegusid.“

Taliga hinnangul kestab ametiühingute tänane meeleavaldus Kanuti aias umbes tund või poolteist, aga sellega  ametiühingute aktsioonid ei lõppe ja need jätkuvad ka järgmisel ja ülejärgmisel nädalal.

Meeleavaldajad kandsid plakateid ja loosungeid ning poliitikute pilte. Plakatitelt võis lugeda näiteks "Ebapädev minister erru!", "Nende poliitika on meie valu!", "Valitsus täida kokkuleppeid!", "Inimväärse elu nimel!" Oli ka venekeelseid loosungeid.