Reformierakondlane Rõivas ütles "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et Eesti ei ole ACTA lepingut veel kuidagi toetanud - sellele alla kirjutanud ja parlamendis ratifitseerinud, vahendab ERR Uudised.

Ta lisas, et tavaliselt selliste välislepingute puhul sekkub parlament alles ratifitseerimise protsessis, siis kui dokument on juba allakirjutatud, kuid kuna antud leping tekitas ühiskonnas suure vastuseisu võttis ka riigikogu selle teema arutada.

Seda, millal Eesti astub nende riikide ritta, kes on ACTA leppe juba allkirjastanud, ei otsustata Rõivase kinnitusel enne, kui kõik küsimused on saanud vastused.

"Meil ei ole sellega kiiret, erinevalt väga paljudest pakilistest asjadest, mis riigikogu laual praegu on. Soovime teemat selgeks rääkida ja sellest kõik ühtemoodi aru saada. Loomulikult ei jõua me tõenäoliselt kunagi sajaprotsendilise konsensuseni, aga vähemalt on oluline, et me saaksime ühtemoodi aru, mis ACTAs sees on, kuidas ta Eesti ühiskonda mõjutab ja siis teeksime teadliku otsuse üht- või teistpidi," selgitas Rõivas.