Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski ütles rahvusringhäälingu venekeelsele jaamale antud intervjuus, et üle tuhande kaevuri tuuakse 25 autobussiga laupäeval Ida-Virumaalt Tallinnasse, kirjutab BNS.

Ponjatovski ütles Raadio4-le antud intervjuus, et see on Ida-Virumaa kaevurite esimene protestiaktsioon kavandatava seadusemuudatuse vastu, mis võimaldaks omal soovil või poolte kokkuleppel töötajatele lahkumishüvitist mitte maksta. Kaevurid kavandavad ka protestimiitingut Tallinnas 3.märtsil.

"Kuid see saab olema juba poliitiline aktsioon, kus me nõuame parlamendi laialisaatmist ja erakorralisi riigikogu valimisi," rääkis Ponjatovski. "Me toome Tallinnasse üha rohkem inimesi, korraldame üha uusi protestiaktsioone ja võime blokeerida ka valitsusasutuste töö."

Ta lisas, et kui võimud protestijate hääli kuulda ei võta, siis pöörduvad ametiühingud Euroopa riikide ja Venemaa poole ettepanekuga blokeerida Eestist eksport.

Eesti Ametiühingute Keskliit korraldab Tallinnas homme protestiaktsiooni, et juhtida tähelepanu erimeelsustele valitsuskoalitsiooni poliitikaga.