President Wulffi süüdistatakse ka katses sundida ajalehte temast rääkivat artiklit mitte avaldama. Wulff ise eitab kõiki süüdistusi, vahendab BBC News.

Alam-Saksimaa pealinnas Hannoveris asuv prokuratuur teatas oma avalduses, et on piisavalt tegelikke tõendeid selle kohta, et president on tegutsenud sobimatult. Seetõttu esitati Saksamaa parlamendi alamkoja Bundestagi presidendile palve liidupresidendilt puutumatus ära võtta.

Puutumatuse äravõtmist on vaja selleks, et Wulffi vastu saaks alustada menetlust, kuigi see ei tähenda, et talle tingimata süüdistus esitataks.

Skandaali keskmes on lugu, mille avaldas esimesena ajaleht Bild. Selle järgi sai Wulff 2008. aasta oktoobris rikka ärimehe naiselt madala intressiga laenu 500 000 eurot.

Alam-Saksimaa parlament küsis hiljem Wulffilt, kas tal oli ärimees Egon Geerkensiga ärisuhteid ja Wulff vastas eitavalt, mainimata oma tehingut Geerkensi naisega.

Presidenti on lisaks sellele teravalt kritiseeritud, sest ta üritas sundida Bildi seda lugu mitte avaldama. On selgunud, et ta saatis vihase sõnumi Bildi peatoimetaja Kai Diekmanni mobiiltelefonile, milles öeldi, et artikkel ei tohi ilmuda.

Wulff vabandas hiljem Diekmanni ees.

President on lükanud tagasi üleskutsed tagasi astuda, öeldes, et kavatseb oma viieaastase ametiaja lõpuni töötada, jäädes ajalukku hea ja eduka presidendina.