„On käimas võitlus millegi tõeliselt väärtusliku eest: see on Ühendkuningriigi tulevik,“ ütles Cameron Sky Newsi vahendusel. „Ma olen 100 protsenti kindel, et ma võitlen kõigega, mis on minu käsutuses, et hoida Ühendkuningriiki koos. Minu jaoks ei ole see poliitika, strateegia või arvutuste teema – see puudutab pead, südant ja hinge. Meie ühine kodu on ohus ja igaüks, kes sellest hoolib, peab sõna võtma.“

„Me saame koos paremini hakkama. Miks? Kõigepealt, olgem praktilised. Ühendkuningriigi sees on Šotimaa – sama palju nagu Inglismaa, Wales ja Põhja-Iirimaa – tugevam, turvalisem, rikkam ja õiglasem,“ ütles Cameron.

Šoti rahvuspartei SNP teatas, et ootab sisulisi kõnelusi Salmondi ja Cameroni vahel iseseisvusreferendumi küsimustes.

Suurbritannia koalitsioonivalitsus on nimetanud Šotimaa asjade ministri Michael Moore'i pealäbirääkijaks Londoni ja Edinburghi vahel.

Referendumi läbiviimise osas on kolm peamist erimeelsust – selle aeg, kes saavad hääletada ja küsimuste arv.

SNP kavatseb referendumi korraldada 2014. aasta sügisel ning tahab, et hääleõigus oleks ka 16- ja 17-aastastel. Samuti soovitakse hoida uks avatud ka teisele küsimusele.

Briti valitsus tahab referendumit niipea, kui võimalik, minimaalset hääletamisiga 18 aastat ning ainult üht küsimust: jah või ei.

Salmond ütles kõnes Londonis, et energiamajandus tekitaks iseseisvale Šotimaale mitme miljardi naela suuruse rikkuse. Salmond ütles Londoni majanduskoolis esinedes: „Iseseisev olles kasutaksime me kõige paremal viisil ära oma võrratud energiaressursid. Meil on 25 protsenti Euroopa loodete energia potentsiaalist, 25 protsenti avamere tuulepotentsiaalist ning 10 protsenti lainete energia potentsiaalist – pole paha riigi kohta, kus elab vähem kui üks protsent Euroopa rahvastikust.“