„Meile tekitab suurt pahameelt, et selline tundetu tegevus jätkub mormoonide templites,“ ütles Simon Wiesenthali keskuse pressiesindaja rabi Abraham Cooper BBC Newsi vahendusel.

Mormoonide usk lubab inimesi ristida ka peale surma ning usutakse, et lahkunu hing võib siis ristimisriitused kas vastu võtta või tagasi lükata.

1995. aastal sõlmitud kokkuleppega keelati holokaustiohvrite postuumne ristimine, pärast seda kui leiti, et mormoonide nimekirjades olid sadade tuhandete surnute nimed.

Simon Wiesenthali vanemad on ammu surnud. Tema isa suri Esimeses maailmasõjas ja ema holokaustis. Wiesenthal ise suri 2005. aastal, olles holokausti läbi elanud ja pühendanud oma ülejäänud elu natside kuritegude dokumenteerimisele ja süüdlaste jahtimisele.

Tõendid selle kohta, et Wiesenthali vanemad on ristitud, leidis uurija ja endine mormoon Helen Radkey, kes kontrollib regulaarselt mormoonide andmebaasi, ning leidis sealt ka holokaustis ellu jäänud Nobeli preemia laureaadi Elie Wieseli ja viimase perekonnaliikmete nimed.

Ka katoliku kirik on oma liikmete postuumsete ristimiste vastu.