2010. aastal kehtinud toimetuleku piir oli 63,90 eurot, samal ajal kui kehtiv elatusmiinimum oli 174,82 eurot ning minimaalne toidukorv moodustas sellest 77,58 eurot.

Sotsiaalministeeriumi andmetel moodustasid 2011. aasta esimese 9 kuu jooksul kõigist toimetulekutoetust saanud leibkondadest lastega leibkonnad 30 protsenti.

Toetust sai 6840 leibkonda, sealjuures moodustasid ühe täiskasvanuga lastega leibkonnad kõigist toetust saanud leibkondadest 18 protsenti.

Perede taotlused, kus olid nii lapsed kui ka töötu või töötud pereliikmed,
moodustasid kõigist rahuldatud taotlustest 21 protsenti.

Lapsi oli toimetulekutoetuse saajate hulgas 2011. aasta esimese 9 kuu jooksul kokku 11 872, mis moodustas kõigist toetust saanud leibkonnaliikmetest antud perioodil 29 protsenti.

Et vähendada laste vaesusriski teeb laste ombudsman ettepaneku teenuste toomiseks lastele lähemale ja lapsehoiu kättesaadavuse tagamiseks. Samuti on tema hinnangul vajalik kogukonna rolli tähtsustamine ja vaesusriskis elavate laste varane märkamine.

Vaja on kompenseerida lasteaia- ja koolitoitu ning suurendada psühholoogi, psühhiaatri ja logopeediteenuste mahtu, selgub lasteombutsmani ülevaatest, mis on koostatud statistikaameti andmete ja kohalike omavalitsuse lastekaitsetöötajate süvaintervjuude põhjal.