Ajakirjanike väitel ei eemaldata tuumalõhkepäid allveelaeva dokis oleku ajaks tingimata pardalt. Lisaks sellele võib see protsess võtta kuni kaks nädalat ja seega pikendada märkimisväärselt dokis oleku aega, vahendab Lenta.ru.

Tuumalõhkepeade olemasolule allveelaeva pardal viitab Vlasti ajakirjanike väitel ka see, et kohe peale põlengu kustutamist viidi Jekaterinburg dokist minema kõigepealt Okolnaja ja siis Jagelnaja lahte. Mõlemates baasides asuvad mandritevaheliste rakettide ja tuumalõhkepeade varud ning seadmed nende peale- ja mahalaadimiseks. Vaevalt oli tules tõsiselt kannatada saanud allveelaevale vaja kohe tuumalõhkepäid peale laadida, nii et kõige tõenäolisemalt laaditi need sealt hoopis maha.

Tuumalõhkepeade olemasolu põlenud Jekaterinburgil kinnitati kohe mitme teineteisest sõltumatu allika poolt Venemaa sõjalaevastiku ja põhjalaevastiku juhtkonnas. Vlast teeb järelduse, et 2011. aasta detsembris oleks Venemaal võinud toimuda suurim tehniline katastroof pärast Tšernobõli, kui tuli oleks jõudnud tuumarakettide, torpeedode ja kahe tuumareaktorini.

Tulekahju puhkes tuumaallveelaeval Jekaterinburg 29. detsembri õhtul, kui alus oli plaanilises remondis Murmanski oblasti laevaremonditehases. Tules sai kahjustada laevakere kummist kate ja hüdroakustiline süsteem. Tule kustutamine võttis aega 20 tundi. Viga sai üheksa inimest.

Kohe pärast tulekahju kustutamist teatasid võimud, et radioaktiivse saaste ohtu ei ole, sest reaktor oli välja lülitatud ja relvastus maha võetud. Sellest hoolimata viisid eriolukordade ministeeriumi töötajad Murmanski oblastis läbi hoolika radiatsioonikontrolli.