“Päris vahva oleks olnud, kui ta oleks ise läinud sinna miitingule Tartus või Tallinnas, siis oleks see väike patt talle andeks antud ja paar pattu veel tulevikuks ette ka,” ütles Toomla Delfile. “Oleks tekkinud lõbus elevus ja ega talle keegi kallale ikka ei oleks läinud.”

Toomla meelest peabki poliitik olema sageli rahvamees. Miitingul osalemisega oleks peaminister Toomla sõnul näidanud, et need sõnad fooliummütsikestest ja seemnetest said ägeduses öeldud.

“Kuna ta seda ei teinud, ju ta siis on veendumusel, et polegi midagi valesti,” sõnas Toomla, kes ei usu siiski, et Ansipi ülbe sõnavõtt võiks kaasa tuua peaministri tagasiastumise.

Toomla arvates ei mõelnud peaminister selle peale, et tema värvikast sõnavõtust riigikogus võiks midagi nii suurt välja kasvada, sest siiani ei ole rahvas poliitikute sõnavõttudele nii maruliselt reageerinud.

Ehkki eilsed meeleavaldused ACTA vastu olid rahvusvahelised ja oleks toimunud ka ilma Ansipi sõnavõtuta, olid nii mõnedki meeleavaldajate kostüümid ja loosungid inspireeritud peaministri kõnepruugist.

Eks see ole jälle õppetund, et poliitik ei pea alati jälgima ainult seda vahetut mõju oma sõnavõttudele, mis riigikogu saalis kohe avaldub, vaid arvestama ka rahva laiema reaktsiooniga, kõneles Toomla.