"Kui vahistamismäärus on väljastatud siis võib kas otse taotleda kuskilt riigist inimese väljaandmist, kui on teada et see inimene seal viibib või siis taotleda tema rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamist Interpoli või Shengeni kaudu," selgitas Valgjärv Delfile, kuid lisas, et Inglismaa, kus Galojan viimaste uudiste põhjal viibis, ei ole Shengeni liige. "Ülejäänud protsessi käigus siis ta (Galojan - R.V) ilmselt vahistatakse ja antakse Eestile välja."

Mullu mais mõistis maakohus Galojani süüdi suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning karistas teda ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda viis kuud. Galojan pidi asuma karistust kandma otsuse jõustumisel.

Otsust ei muutnud ka Tallinna ringkonnakohus ega riigikohus, ning Galojan pidi 7. veebruaril oma karistust kandma hakkama. Vanglasse naine ei jõudnud ning justiitsministeerium esitas politseile taotluse Galojani sundtoomiseks.

Eile rääkis Galojan Delfile, et on hetkel elama asunud Londonisse, kus ta enda sõnul advokaatidega pead murrab, kuidas süüdimõistev otsus tühistada. "Ma elan oma tavalist elu, miski pole muutunud, aga loomulikult igatsen Maarjamaad. Käin väljas, konverentsidel, seminaridel, hiljuti kohtusin Oxfordis ka Vladimir Jakuniniga, Venemaa ase-peaministriga. Ma elan oma väikeses armsas korteris, kus olen elanud Londonis kõik viimased aastad, tegemist on vaikse ja turvalise kesklinna piirkonnaga. Ning kõik mu sõbrad on alati teretulnud siia!" rääkis Galojan.

Harju maakohus kuulutas esmalt täna ennelõunal Galojani Tallinna vangla taotlusel siseriiklikult tagaotsitavaks, vahendab BNS. Seejärel pöördus keskkriminaalpolitsei riigiprokuratuuri taotlusega Galojan rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutada.