Kooli juhtkond kõrvaldas õpetaja sel nädalal töölt, kui sai teada tema osalemisest nendes amatöörfilmides, vahendab The Local.

Wangeni tegevus vabal ajal sai teatavaks pärast seda, kui mitmed tuttavad reageerisid raevukalt tema hiljutistele postitustele Facebookis, teatas kohalik ajaleht Hamar Arbeiderblad.

Ühes sõnumis viitas Wangen Norra tööpartei noortekogu AUF-i liikmete tapmisele Breiviki poolt Utøya saarel eelmise aasta juulis: „Ma loodan, et tööpartei saadab järgmisel aastal rohkem AUF-i liikmeid Utøyale ja et sellest aastast saab seal veel üks suurepärane jahihooaeg.“

Esmaspäeval, veidi pärast Breiviki kuulamist kohtus, kirjutas Wangen: „Hea mees näeb televisioonis hea välja.“

Linnavõimu esindaja Jørn Strand ütles, et omavalitsus püüab õpetaja töölepingu küsimused lahendada nii kiiresti kui võimalik. Wangen on olnud asendusõpetaja alates sügisest.

Kohalik politseiülem Stig Arlien teatas, et politsei jälgib Wangenit, sealhulgas tema Facebooki kirjutisi.

Wangen väidab, et vägivallafilmid ei tee teda õpetajaks ebasobivaks, sest on vanemate asi vaadata, et lapsed täiskasvanutele mõeldud filme ei näeks.

Wangen tunnistas, et talle sümpatiseerivad mõned Breiviki vaated poliitikute läbikukkumise kohta immigrantide edukal integreerimisel, kui Facebookis kirjutatu olevat olnud huumor.

„Ma saan Breiviki vaatepunktist aru, kuidas ta maailma nägi ja miks ta tegi, mida ta tegi, aga see ei tähenda, et ma arvaksin, et tema teod oleksid õiged olnud,“ ütles Wangen ajalehele Verdens Gang.