Põhja prefektuur alustas Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Ranna avalduses toodud info alusel kriminaalmenetlust kolmapäeval, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder BNS-ile.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb dokumendi, pitsati või plangi võltsimist. Kohus võib sellise teo eest mõista rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Praegu kedagi kuriteos kahtlustatavaks tunnistatud ei ole.

Tallinna munitsipaalpolitsei amet lõpetas esmaspäevast teenistussuhte ameti juhataja asetäitja Margo Reiskaga seoses tema toime pandud distsiplinaarsüüteoga ning esitas politseile avalduse dokumentide võltsimise uurimise alustamiseks.

"Revisioni tulemusena on tuvastatud, et ameti mootorsõidukite väljastamise päevikusse on kantud ametnike nimed ja ametnike allkirjadele mitte vastavad allkirjad sõitude kohta, mida eelviidatud ametnikud väidavad end mitte sooritanud olevat," ütles munitsipaalpolitsei juht Monica Rand esmaspäeval BNS-ile. "Samuti kinnitavad vastavad ametnikud, et dokumenti kantud allkirjad ei kuulu neile. Mootorsõidukite positsioneerimisseadmete andmetele tuginedes võib eeldada, et vastavad mootorsõidukid on võtnud ja nendega sõidud sooritanud Margo Reiska," lisas Rand. Ranna kinnitusel on Reiska kasutanud ametisõidukeid, mis ei ole ametivärvides.

Mupo revisjoni andmetel kasutas Margo Reiska mullu teenistusväliselt ameti sõidukeid 80 korral, sõites läbi ligi 8500 kilomeetrit ning tekitas seeläbi mupole kahju vähemalt 1061 euro ulatuses. Mupo kavatseb esitada Reiska vastu kahju hüvitamiseks tsiviilnõude.

Politsei tabas Margo Reiska mullu 17. septembril Tallinnas Järvevana teel alkoholijoobes autot juhtimas. Hiljem kinnitas Reiska, et polnud alkoholi tarvitanud. Põhja prefektuur määras Reiskale karistusotsuse, mille mees Harju maakohtus vaidlustas. Kohus pole veel otsust langetanud.