Esmaspäeval algama pidanud kõnelusi on juba kaks korda edasi lükatud. Teisipäeva õhtul toodi Loukas Papadimose valitsuskoalitsiooni kolme erakonna kohtumise takistuseks puudulikult ettevalmistatud dokumendid, vahendab BNS.

Novembris Kreeka päästmiseks ametisse pandud tehnokraat Papadimos peab veenma teiste parteide juhte karmides säästu- ja reformimeetmetes, mis on kreeklaste seas ebapopulaarsed ja suurendavad niigi päevast päeva protestiva rahva viha.

Papadimos kohtub praeguse kava järgi koalitsioonipartneritega kell 12.30, et arutada IMF-i ja Euroopa Liiduga sõlmitud esialgset kokkulepet. Ametnike sõnul on suuremas osas juba kokku lepitud, aga mõnes eelarveküsimuses tuleb veel valik teha.

Koalitsioonijuhid, kes arvestavad võimalusega, et juba aprillis võivad toimuda ennetähtaegsed valimised, ei ole eurotsooni kannustamisest hoolimata kokkuleppele jõudmisega kiirustanud. Ateena vajab lubatud 130 miljardit eurot hädasti juba märtsis, et maksejõuetust vältida.

Eurotsooni ametnike sõnul peab päästepakett olema Kreekas ning seejärel euroalal, Euroopa Keskpangas ja IMF-is heaks kiidetud 15. veebruariks.