Üksuse juht Tarja Heinilä-Hannikainen tunnistab, et meeste puudumine üksuse personali hulgast on kahetsusväärne, vahendab MTV3.

„On töökollektiivi seisukohalt kahetsusväärne, et mehi üldse ei ole. Oleks soovitav, et töökollektiiv oleks mitmekülgne sõltumata east ja soost. Meie kõik töötajad on siiski väga pädevad. Nad suudavad teha tööd võrdselt nii naiste kui meeste õiguste eest seismisel,“ kaitseb oma töötajaid Heinilä-Hannikainen.

Heinilä-Hannikainen on olnud üksuse juht ligi kümme aastat ja selle aja jooksul on seal töötanud vaid kaks meest. Viimane neist umbes paar aastat tagasi.

„Sinna ei ole lihtsalt midagi parata, et meeskandidaate ei paista olevat. Neid on tavaliselt umbes kümme protsenti kõigist kandideerijatest. Ja meil ei ole mitu aastat olnud ka vabu töökohti,“ räägib Heinilä-Hannikainen.

Riigivalitsemise põhimõtete järgi tuleb tööle võtta alati see kandidaat, kes on hariduse ja töökogemuse poolest sobivaim.

Soome meeste võrdsete õiguste eest seisva meesorganisatsioonide keskliidu esimees Matti Rimpelä peab soovitavaks, et sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi võrdõiguslikkuse üksusesse saadaks tööle kas või üks mees.

„Viimasel ajal on arutelu käinud naiste võrdõiguslikkuse edendamise poolt. See on küll olnud täiesti õigustatud, aga asjad on muutunud. Ka meeste asjades on palju korda ajada,“ ütleb Rimpelä. „Poiste kõrvalejäämisest ja haridusprobleemidest tuleb rääkida.“